Nazywam się Janek i uczęszczam do klasy 2B (matexu). W wolnym czasie lubię czytać książki, uczyć się filozofii i grać na pianinie. Wierzę, że ludziom najłatwiej nawrócić się dzięki świadectwu miłosiernych czynów. Dołączyłem do Caritasu, żeby prawdziwie żyć wiarą i takie świadectwo dawać samemu.

Cześć :) Jestem Łukasz, chodzę do pierwszej klasy (a dokładniej do matexu). Pochodzę aż z okolic Zamościa, ale zamiłowanie matematyką przyciągnęło mnie do Staszica. Dołączyłem do Koła Caritas przez wiarę i chęć zrobienia czegoś dobrego. Wszystkim polecam przyłączenie się do nas ;)

Maciek Jedrasik

Cześć! Mam na imię Maciek. Pochodzę z takiej małej wsi: Jaktorów. Moją pasją od wielu lat jest informatyka. Interesuje się nią odkąd pamiętam i mimo iż nie jestem w matinfie nadal rozwijam tą swoją pasję. Do Szkolnego Koła "Caritas" przyciągnęła mnie chęć pomagania innych  i bliskość z Bogiem. Drugi człowiek nie jest mi po prostu obojętny!

Mili Goście na  naszej stronie! Witajcie! Nazywam sie s. Katarzyna Purska. Jestem urszulanką szarą i katechetką w tej szkole od 2001 roku. Przed laty z inicjatywy Waszych Starszych kolegów - Tadeusza i Łukasza przyczyniłam się do powstania Szkolnego Kola "Caritas". Obecnie po dłuższej przerwie, ponownie pregame opiekę nad grupą wolontariuszy. Spotykamy się co tydzień we wtorki na długiej przerwie w sali 212. Prócz tego, co jakiś czas organizujemy dłuższe spotkanie - naradę nad planowanymi akcjami i przedsięwzięciami. Cieszę się, że w czasie trwającego Roku Miłosierdzia możemy czynnie świadczyć miłość miłosierną. Ufam,ze wkrótce będzie nas dużo więcej..... Czekam na Was!

s. Katarzyna